Держпродспоживслужба інформує!
29 Листопада, 2022 р., 13:33
З метою прогнозу розвитку шкідників в наступному році у період з 12 вересня по 13 жовтня 2022 року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели осінні обстеження, зокрема ґрунтові розкопки, полів, садів, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь на виявлення їх зараження шкідливими організмами у господарствах області усіх форм власності. За результатами виявлено достатній зимуючий запас, різноманітний видовий склад та добрий фізіологічний стан шкідників.
13 Жовтня, 2022 р., 11:42
Відповідно до пункту 1 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захист)'' споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 року № 667, Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України та який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин.
29 Серпня, 2022 р., 10:35
Незабаром розпочнеться посівна кампанія озимих культур 2022. А отже, саме час поспілкуватись про посівні якості насіннєвого матеріалу, від яких на 50-60% залежить майбутній урожай.
22 Червня, 2022 р., 10:26
30 Травня, 2022 р., 15:19
Миття рук - найпростіший спосіб запобігти кишковим інфекціям і повітряно-краплинним захворюванням. Механізм передачі збудників кишкових інфекцій фекально – оральний. Хворі брудними після користування туалетом руками поширюють збудників кишкових інфекційних захворювань (cальмонельоз, дизентерія, ієрсиніоз, ешерихіоз, кампілобактеріоз, гострі кишкові інфекції, викликані синьогнійною паличкою, клостридіями, клебсієлами, протеєм, черевний тиф, амебіаз та інші інвазивні діареї, вірусний інфекційний гепатит А, рота вірусні, ентеровірусні та інші вірусні діареї) та контагіозних глистяних інвазій через продукти, готову їжу, предмети побуту.