Про денний центр соціально-психологічної допомоги

Дата: 21.02.2024 11:27
Кількість переглядів: 145

Відкриття денного центру соціально - психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі – це нова сторінка в боротьбі з домашнім насильством в громаді.

З 1 січня 2024 року при комунальному закладі "Центр надання соціальних послуг" Суботцівської сільської ради розпочав свою роботу - денний центр соціально - психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (далі - центр). Центр призначений для надання підтримки та допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Ідея відкриття такого центру виникла від усвідомлення загрози, яку становить домашнє насильство для мешканців сільської місцевості, а також від необхідності надання комплексної підтримки та консультацій жертвам цих страшних подій.

Однією з ключових функцій центру є надання емоційної підтримки, психологічної та соціальної допомоги. Досвідчені працівники соціальної сфери, психолог працюють з постраждалими, надаючи їм можливість висловити свої почуття та думки, а також надаючи поради щодо подальших кроків у розв'язанні їхньої ситуації.

Крім того, центр також пропонує правову допомогу. Юрист консультує постраждалих щодо їхніх прав та можливостей отримати захист від насильства, надає інформацію про законодавство, процедури отримання захисту, а також допомагає  у складанні необхідних документів.

Найважливішим аспектом роботи центру є забезпечення безпеки постраждалих осіб. Денний центр забезпечує конфіденційність та анонімність своїх клієнтів, а також надає поради щодо захисту від подальших загроз.

Відкриття денного центру соціально - психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Суботцівській сільській раді є важливим кроком у боротьбі з домашнім насильством та захистом прав людей. Центр створює можливість для жертв отримати необхідну допомогу та підтримку, а також піднімає свідомість громади про проблему насильства в родині.

Номера телефонів, за якими можна звернутись:

0661235581 - ЛАПТЄВА Любов Олександрівна (директор КЗ «ЦНСП» Суботцівської сільської ради);

0993456141 - ШЕВЕЛА Юлія Ігорівна (завідувач відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю КЗ «ЦНСП» Суботцівської сільської ради).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь