День Героїв Небесної Сотні!

Дата: 20.02.2024 09:19
Кількість переглядів: 51

В лютому 2014 року, тобто 10 років тому, російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. Так, 20 лютого 2014 року розпочалася сучасна російсько-українська війна.

Днем пам'яті Небесної Сотні визнано 20 лютого 2014 року. Саме тоді під час сутичок у центрі столиці загинула найбільша кількість людей – 48.

Зараз, 10 років потому, коли ми згадуємо той буремний час, можемо сказати, Герої Небесної сотні – це не просто люди, які загинули від жорстокості тодішньої влади. Вони ті, хто змінили нас назавжди!

Ці люди, різного віку соціального статусу, вийшли на протест, вимагаючи не матеріальних благ. Вони вимагали від влади зробити екзистенційний вибір, який би повернув українців до євроатлантичної цивілізації.

Щороку 20 лютого — не офіційна подія в календарі, це особливий день, коли Україна, світ, назавжди змінилися.

Відділ культури та туризму Суботцівської сільської ради долучився до "тихої акції пам'яті" під гаслом "Залишаємося гідними своїх героїв"!

Закладами культури громади проведені тематичні заходи просвітницького та виховного змісту: тематичну годину клубу за інтересами «Сінема» - «Борітесь і поборите», історичну годину «Герої не вмирають», виставку – інсталяцію «Уклонімось низько до землі, тим, хто в серці буде вічно жити», виставку дитячих малюнків «Сотня увійшла у небуття», літературно-музичну композицію «Герої не вмирають», годину пам'яті До Дня Героїв Небесної Сотні «А сотню вже зустріли небеса...».

Бібліотечними філіями Суботцівської централізованої бібліотечної системи було організовано поличку пам'яті «Вам шана і слава, і вічна любов, Герої Небесної Сотні», історичну свічу пам’яті «Час плине, пам’ять залишається», книжково-ілюстративну виставку «Герої - в наших серцях».

Краєзнавчим музеєм історії сіл Суботцівської сільської ради був організований флеш-моб «Зав’яжи стрічку Пам’яті на честь Героїв Небесної Сотні».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь