При заповненні форми звітності № 3-ПН слід користуватися класифікатором професій. Чи відповідають назви професій з класифікатора вимогам сьогодення?

Дата: 16.02.2024 14:59
Кількість переглядів: 15

 

 

Нагадаємо, що у формі звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” професійна назва робіт (професія/посада) зазначається у таблиці “Основні дані про вакансію(ї)” та у додатку до форми “Відомості про вакансію(ї)”. Таке зазначення має відповідати Національному класифікатору України ДК 003:2010 “Класифікатор професій” (далі – класифікатор).

Класифікатор затверджений наказом Держспоживстандарту від 28 липня 2010 р. № 327. До нього періодично вносяться зміни і доповнення, що дозволяє роботодавцям належним чином зазначати назви посад у штатних розписах і робити відповідні записи у трудові книжки працівників.

Наразі таких змін прийнято вже 13. Остання з них внесена наказом Міністерства економіки від 16 січня 2024 р. № 1410 “Про затвердження Зміни № 13 до національного класифікатора ДК 003:2010”. Цим наказом, зокрема, доповнено класифікатор назвою професії “Фахівець з розмінування”.

Примітка. Ознайомитися з переліком вказаних змін можна в мережі Інтернет https://profpressa.com/classifier/

Є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут http://surl.li/emipw

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь