ТОВ "Газорозподільні мережі України" інформують:

Дата: 14.12.2023 10:41
Кількість переглядів: 114

Щодо своєчасного укладення договору, на технічне обслуговування внутрішніх будинкових газових мереж.

 

В зв'язку з набранням чинності Наказу Міненергетики від 29.09.2023 р. № 292 “Про затвердження Порядку технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку” повідомляємо наступне:

Обов’язком КФ ТОВ «Газорозподільні мережі України» та власників (балансоутримувачів, управителів, інших осіб) на балансі чи в управлінні яких знаходяться багатоквартирні будинки є укладання між собою акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін. Такий обов’язок передбачено на законодавчому рівні. Так, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 285 від 15.05.2015р. та зареєстрованих, в міністерстві юстиції України 08.06.2015р. №674/27119 передбачено, що:

- балансоутримувач будинку - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а такрж веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з чинним законодавством України;

- Власники (балансоутримувачі та/або орендарі (наймачі)) житлових і громадських будинків, підприємств комунального та побутового обслуговування населення повинні: утримувати в належному до експлуатації стані фасадні та внутрішні газопроводи (гл.5 п.5.10. Розділу V).

Укладення цього акту є необхідним для того, щоб в подальшому власники, балансоутримувачі, управителі мали змогу виконати вимоги п. З глави 5 розділу III Кодексе ГРМ щодо забезпечення належної експлуатації вказаних мереж згідно з чинним законодавством.

Просимо укласти акт розмежування та експлуатаційної відповідальності сторін та заключити договора на технічне обслуговування внутрішніх будинкових газових мереж.

Своєчасне технічне обслуговування газових приладів — запорука їх безпечної та надійної роботи. Технічне обслуговування внутрішніх будинкових газових мереж - обов’язкова процедура, яку потрібно проходити раз на рік. Для цього власники житла мають укласти договір зі спеціалізованою організацією, яка має відповідні дозволи на виконання робіт. Відсутність технічного обслуговування внутрішніх мереж, згідно з вимогами чинного законодавства є підставою для припинення газопостачання.

Нагадаємо, що ігнорування правил безпеки систем газопостачання є неприпустимим, оскільки газопроводи та споруди на них є об'єктом підвищеної небезпеки, а дотримання правил безпеки є запорукою надійного функціонування системи газопостачання, безпеки життя та здоров’я населення.

 

Начальник ЗУЕГГ Кропивницької філії

ТОВ "Газорозподільні мережі України"                                         Віталій СУЛАЙ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь