Спрощення процедур отримання ДЗР: розповідаємо про деталі флагманського проєкту Мінсоцполітики

Дата: 07.12.2023 16:56
Кількість переглядів: 74

Цьогоріч ми ініціювали флагманський проєкт у рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, зосереджений на покращенні системи забезпечення допоміжними засобами реабілітації (ДЗР). 

Для забезпечення якісної і вчасної реабілітації людина потребує комплексу заходів, які може забезпечувати мультидисциплінарна команда, до складу якої повинні входити соціальні працівники, а також у випадку надання реабілітаційної допомоги особі з ампутацією - також протезисти-ортезисти.

Такі команди вже працюють. 

За підтримки ПРООН Мінсоцполітики фінансує роботу соціальних працівників в 14 реабілітаційних закладах, відібраних для пілотного проєкту. Кожен з таких фахівців може допомогти людині з відновленням документів; проходженням ВЛК чи МСЕК; надати вичерпну інформацію щодо соціального захисту, в т. ч. – про забезпечення допоміжними засобами реабілітації, призначення соціальної допомоги та виплат, отримання соціальних послуг, отримання безоплатної правової допомоги або психологічної допомоги за місцем проживання.

Протезисти починають працювати з людиною вже в медичному закладі. Тобто призначення і підбір ДЗР стає невідривним від процесу лікування та реабілітації, через це не втрачається час на збір документів/оформлення довідок і тд. 

Очікується, що після завершення «пілоту» його буде розширено на всі медзаклади, які мають реабілітаційні пакети НСЗУ Національна служба здоров'я України

 Детальніше тут: https://www.msp.gov.ua/news/23281.html 

Проєкт Міністерства освіти й науки України “Освіта для всіх”  у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Першої Леді України Олена Зеленська.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь