НАДАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ  МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ І ТА ІІ ГРУПИ З ЧИСЛА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 19.09.2023 09:16
Кількість переглядів: 76

 

Розпорядженням начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації від 05 вересня 2023 року № 979-р затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю І та ІІ групи з числа внутрішньо переміщених осіб, який визначає механізм надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю І та ІІ групи з числа внутрішньо переміщених осіб (далі - Одноразова матеріальна допомога), відповідно до Регіональної програми підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб Кіровоградської області, затвердженої розпорядженням начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації від 17 липня 2023 року № 779-р (далі - Програма).

Головним розпорядником коштів обласного бюджету для надання Одноразової матеріальної допомоги є департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Умови та порядок надання Одноразової матеріальної допомоги:

1. Одержувачами Одноразової матеріальної допомоги є особи з інвалідністю І та ІІ групи з числа внутрішньо переміщених осіб, які фактично проживають на території Кіровоградської області, відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (далі - Особи).

2. Одноразова матеріальна допомога надається Особам, незалежно від отримуваних пенсій, державних соціальних допомог та інших доходів, крім осіб, які перебувають на повному державному утриманні.

До заяви додаються такі документи:

1) копія документа, що посвідчує особу, перелік яких визначено пунктом 1 частини першої статті 13 Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус";

2) копія реєстраційного номера облікової картки платників податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган);

3) копія довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності;

4) копія посвідчення особи з інвалідністю (у разі наявності);

5) копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

6) довідка з державного банку із зазначенням номеру відкритого банківського рахунку (за стандартом IBAN).

У разі подання документів законним представником Особи, подається документ, що підтверджує повноваження законного представника, оформлений відповідно до чинного законодавства України.

Під час подання копій документів, передбачених цим пунктом, Особи надають їх оригінали для огляду.

 

3. У разі коли до заяви додані не всі документи, зазначені вище, Орган соціального захисту повідомляє Особу за допомогою технічних засобів електронних комунікацій, про необхідність подання відсутніх документів протягом 10 робочих днів.

4. Днем взяття на облік вважається день подання всіх необхідних документів.

5. Персональні дані осіб, отримані у зв'язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України "Про захист персональних даних".

6. Підставами для відмови у наданні Одноразової матеріальної допомоги є:

1) подання неповного пакету документів;

2) неналежність Особи до числа осіб з інвалідністю І та ІІ групи.

7. Особам, щодо яких прийнято рішення про відмову у наданні Одноразової матеріальної допомоги, Орган соціального захисту надсилає письмове повідомлення з обґрунтуванням такої відмови.

У разі усунення виявлених недоліків Особи мають право подати документи повторно.

Рішення про відмову у наданні Одноразової матеріальної допомоги може бути оскаржене у встановленому законодавством порядку.

8. Надання Одноразової матеріальної допомоги Особам здійснюється в порядку черги раз на рік, шляхом перерахування коштів на банківський рахунок Особи.

9. Фінансування видатків на надання Одноразової матеріальної допомоги здійснюється в межах коштів обласного бюджету, передбачених Програмою на зазначені цілі у відповідному бюджетному періоді.

10. Розмір Одноразової матеріальної допомоги Особам складає 3000 гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь