Чи може верстатник деревообробних верстатів для здобуття вищого розряду підвищити кваліфікацію з використанням ваучера?

Дата: 22.08.2023 13:26
Кількість переглядів: 41

 

Так, може.

На початку зазначимо, що Міністерством промислової політки України затверджено випуск 16 “Оброблення деревини та вироблення виробів з дереваДовідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Визначено, серед іншого, кваліфікаційні характеристики верстатника деревообробних верстатів з першого по шостий розряди.

Так, кваліфікаційними вимогами до верстатника деревообробних верстатів 6-го розряду є професійно-технічна освіта. Для здобуття таким верстатником 5-го розряду шостого розряду обов’язковим є стаж роботи верстатника деревообробних верстатів 5-го розряду не менше 1 року та підвищення кваліфікації.

У разі якщо верстатник деревообробних верстатів належить до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації може бути сплачено Державною службою зайнятості – професія “Верстатник деревообробних верстатів” належить до числа професій, які  включені до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Ознайомитись з інформацією про отримання ваучера можна на спеціалізованій вебсторінці Державної служби зайнятості за посиланням https://voucher.dcz.gov.ua/

Довідково. Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 16 серпня 2023 року http://surl.li/kicap

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Є інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості  https://is.gd/MvNvro

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь