Чи може роботодавець здійснювати професійне навчання безробітного безпосередньона робочому місці?

Дата: 24.05.2023 16:15
Кількість переглядів: 45

 

Так, може.

Нагадаємо, що Державна служба зайнятості може організувати професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян на замовлення роботодавців.

Відповідно до пункту 6Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264, рішення про необхідність професійного навчання безробітних приймається, серед іншого, якщо роботодавець замовляє та здійснює профнавчання безробітного на робочому місці (на виробництві) за індивідуальною формою навчання з подальшим йогопрацевлаштування у цього роботодавця.

Такий роботодавець має бути включений до переліку роботодавців, які замовили та здійснюють профнавчання зареєстрованих безробітних на робочому місці.

Така форма професійного навчання передбачає, що  безробітні опановують теоретичний курс самостійно та шляхом одержання консультацій у викладачів закладів освіти та/або фахівців роботодавців. Для одержання таких консультацій безробітні можуть бути об’єднані в групи чисельністю до п’яти осіб.

Примітка. Зазначений матеріал є черговим із серії матеріалів, що висвітлюють норми застосування  вищевказаного Порядку. Попередній матеріал розміщений на нашій сторінці на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook 16 травня 2023 року,перейдіть за посиланнямhttps://is.gd/7XVMJt

Проорганізацію професійного навчання безпосередньо у роботодавців - замовників кадрів на робочих місцях читайте на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Посилання тутhttps://is.gd/OXqJKeВиникають інші питання сфери зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFBПишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь