За створення яких робочих місць суб’єкт малого підприємництва може отримати компенсацію за працевлаштування безробітних?

Дата: 22.05.2023 08:21
Кількість переглядів: 58

 

 

Нагадаємо, що питання надання суб’єктам малого підприємництва компенсації врегульоване Порядком компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрату розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітнихна нові робочі місця, затвердженимпостановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338 (далі – Порядок).

Пунктом 2 Порядку визначено, серед іншого, що його дія поширюється на роботодавців, які створюють нові робочі місця і працевлаштовують на них зареєстрованих безробітних шляхом укладення трудового договору.

Водночас норма пункту 5 Порядку веде мову, що його дія не поширюється на роботодавців, які є суб’єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця, та бюджетними установами.

Необхідно наголосити, що робочі місця, які створені у зв’язку з утворенням нового суб’єкта господарювання (крім тих, що утворені шляхом припинення), вважаються новими протягом 12 місяців з моменту утворення нового суб’єкта господарювання.

У разі створення нового робочого місця шляхом збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців збільшенням штатної чисельності у звітному періоді вважається:

для юридичних осіб – збільшення штатної чисельності працівників, які працюють на умовах трудових договорів, порівняно з попереднім звітним періодом за умови, що кількість вакансій залишається незмінною або збільшується;

для фізичних осіб-підприємців – збільшення чисельності найманих працівників, які працюють на умовах зареєстрованих трудових договорів.

Довідково. Зазначений матеріал є черговим в серії матеріалів, що висвітлюють норми Порядку. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережіFacebook 17 травня 2023 року, переглянути його можна, перейшовшиза посиланням https://is.gd/Vvw7y0

Постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338 та затверджений нею Порядок за посиланням https://is.gd/CSsvMx

Ви роботодавець і створюєтенові робочі місця? Чи у вас виникають інші питання сфери зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь