Чи може роботодавець здійснювати добір працівників з числа безробітних з попереднім їх професійним навчанням?

Дата: 18.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 54

 

Так, може. Професійне навчання зареєстрованих безробітних здійснюється Державною службою зайнятості, у тому числі, на замовлення роботодавців. Це врегульовано ст. 35 Закону України “Про зайнятість населення”.

Відповідно до пункту 6 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264, рішення щодо необхідності професійного навчання безробітних приймається, серед іншого, якщо роботодавець замовив організацію профнавчання безробітного в закладі освіти з подальшим його працевлаштування у цього роботодавця.

Водночас нагадаємо, що з метою добору необхідних працівників роботодавець подає до органів Державної служби зайнятості форму звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)”. Ця форма затверджена наказом Міністерства економіки України від 12 квітня 2022 року № 827-22.

Спосіб укомплектування вакансії роботодавець зазначає у таблиці “Основні дані про вакансію(ї)”. Підбір  кадрів роботодавець може здійснювати за сприяння Державної служби зайнятості та/або може це робити самостійно.

У разі укомплектування вакансії за сприяння служби, роботодавець заповнює додаток до звітності “Відомості про вакансію(ї)”.

Наведений матеріал є черговим в серії запитань-відповідей щодо застосування норм вищевказаного Порядку. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці 12 травня 2023 року.

Форма звітності № 3-ПН на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/CPffXn

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB  Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь