Як з постраждалої намагались зробити кривдницю

Дата: 24.04.2023 10:33
Кількість переглядів: 81

 

#кейс_БПД

У двокімнатній квартирі живуть фактично дві сім’ї. В одній кімнаті – Христина з її сином, в іншій – її брат. Стосунки між братом та сестрою ніколи не можна було назвати по-справжньому родинними. Христина намагалася уникати конфліктів, адже чекає на дитину. Утім, мирно співіснувати не вдавалось.

У той день до брата Христини та його співмешканки прийшли гості. Застілля закінчилось «традиційно» – сваркою. Брат розбив скло в міжкімнатних дверях Христининої кімнати та погрожував їй. Жінка викликала поліцію. Проте брат та гості розповіли правоохоронцям, що це саме Христина ображала співмешканку брата, погрожувала і навіть намагалася битися.

Зі слів жінки, поліцейські, які прибули на виклик, не обтяжували себе перевіркою обставин і встановленням істини та склали два протоколи, стосовно Христини та її брата та запропонували відвезти її до шелтеру.

Щоб захистити свої права та довести невинуватість, жінка звернулась до Полтавського бюро правової допомоги. Представляти інтереси жінки доручили адвокату Артему Пархоменку, який співпрацює з системою БПД.

«В офіційній версії подій викликала здивування обставина – чому ж саме моя клієнтка опинилася у притулку? Доказів вчинення нею психологічного насильства працівниками поліції не зафіксовано. В основу протоколу покладено свідчення знайомих її брата, які просто обмовили мою клієнтку», — розповів адвокат.

Фахівець вивчив матеріали справи, склав ряд процесуальних документів, спрямованих на зібрання доказів невинуватості Христини та подав їх до суду.

Вивчивши документи, надані сторонами, заслухавши пояснення, суд закрив провадження проти Христини у зв’язку із відсутністю складу правопорушення.

Разом з тим, визнав брата жінки винним у вчиненні домашнього насильства (ч. 1 ст.173-2 КУпАП ) та зобов’язав сплати штраф.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень відносно Христини № 553/6913/22

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень відносно брата № 553/6912/22

Полтавський місцевий центр з надання БВПД

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь