Чи потрібен резиденту Дія Сіті дозвіл для застосування праці іноземного гіг-спеціаліста?

Дата: 19.04.2023 14:26
Кількість переглядів: 98

 

 

         Під час воєнного стану не потрібен.

         Це передбачено пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2023 року № 68  –  під час воєнного стану резиденти Дія Сіті можуть отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) гіг-спеціалістами з числа іноземців та осіб без громадянства (далі   іноземці) за гіг-контрактами, без отримання дозволу на застосування праці іноземців в Україні.

         Також звертаємо увагу, що Законом України від 23 лютого 2023 року № 2937-IX Про колективні угоди та договори, серед іншого, внесено зміни до статті 42 Закону України Про зайнятість населення. Цими змінами встановлено, що резидент Дія Сіті може отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) іноземцями за гіг-контрактами, без отримання дозволу. Резидент Дія Сіті може добровільно отримати дозвіл на гіг-спеціаліста у порядку, визначеному Законом України Про зайнятість населення. У разі добровільного звернення щодо отримання дозволу на гіг-спеціаліста резидент Дія Сіті має права та обов’язки роботодавця, передбачені Законом України “Про зайнятість населення”.

         В частині зазначених змін Закон України від 23 лютого 2023 року № 2937-IX набере чинності через 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану (опублікований 14 квітня 2023 року).

         Примітка. Ознайомитись з текстом Закону України від 23 лютого 2023 року № 2937-IX можна на парламентській веб-сторінці https://is.gd/AvgMnZ

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь