Суботцівська сільська рада звертає увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин!!!

Дата: 27.02.2023 14:46
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

Найближчим часом очікується потепління, прийде справжня весна та розквітнуть перші весняні квіти. Рослини, які цвітуть навесні, завжди привертають до себе увагу своєю красою і тим, що це перші розквітлі рослини після довгої зими. Підсніжник, сон-трава, шафран сітчастий, цибуля ведмежа, вовчі ягоди пахучі, тюльпан дібровний, проліски, горицвіт весняний, конвалія – це не повний перелік первоцвітів, що зустрічаються на території громади. Всі ці рослини знаходяться на межі зникнення,  більшість з них занесені до Червоної книги України.

На жаль, часто їх збирають, так би мовити «для душі» або і на продаж, завдаючи шкоди природі, і, що найсумніше, вчать цьому своїх дітей. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, що знижує чисельність їх популяцій.  

Нагадуємо, що незаконний збір і реалізація рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин, заборонені Законом України «Про Червону книгу України», та статтями 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 250  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь