Програма єРобота: чи визначені види діяльності щодо яких мікрогранти не надаються?

Дата: 21.02.2023 15:14
Кількість переглядів: 86

 

Так, визначені.

Нагадаємо, що наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2023 року  № 447 (набрав чинності 14.02.2023), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26 січня 2023 року  за № 168/39224, внесено зміни до Порядку проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідну кількість балів (оцінку) для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, форми бізнес-плану та договору про надання мікрогранту, кінцеві строки подання заяв та граничну суму мікрогрантів. Цими змінами, серед іншого, викладені в новій редакції критерії перевірки ділової репутації отримувача мікрогранту (щодо фізичних осіб та щодо юридичних осіб).

До змін одним із критеріїв був “Заборонена діяльність”. Його параметром (що перевіряється) була - заборонена сфера діяльності клієнта. Такі сфери входили до Переліку заборонених КВЕДів відповідно до кредитної політики банку. Результатом перевірки була відмова по виду діяльності.

Після змін аналогічним критерієм є Обмеження за видом діяльності (параметром є сфера діяльності клієнта). Відмова по виду діяльності відбувається, якщо сфера діяльності належить до Переліку КВЕДів, за якими мікрогранти не надаються. Визначено 2 переліки. Одним з них є Перелік видів діяльності, за якими безповоротна державна допомога у формі мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу фізичним особам та фізичним особам-підприємцям не надається. Другим є перелік щодо юридичних осіб.

До відповідних видів діяльності належать виробництва пива, тютюнових виробів, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах, грошове посередництво (“Інші види грошового посередництва”), фінансовий лізинг, кредитування (“Інші види кредитування”), діяльність страхових агентів і брокерів, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів, надання в оренду вантажних автомобілів та інші види діяльності.

Також зазначаємо, що в пункті 8 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу зазначені види діяльності, проваджуючи які підприємець не може отримати мікрогрант. До них належать, зокрема, виробництво та/або реалізація зброї, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, обмін валют.

Перелік видів діяльності за посиланням http://surl.li/ewnyc

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном (0522) 32 17 68.

Пишіть у Telegram-каналі, що створений обласним центром зайнятості для обміну повідомленнями з клієнтами https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь