Чи слід нараховувати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щодо заробітної плати іноземців?

Дата: 30.11.2022 16:37
Кількість переглядів: 162

 

Нормами Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (ознайомитись із текстом Закону можна на парламентській вебсторінці) визначено, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) нараховується на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати. Наразі, розмір єдиного внеску складає 22% до визначеної бази нарахування єдиного внеску.

Під застрахованою особою мається на увазі фізична особа, які відповідно до законодавства підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і за яку сплачується єдиний внесок. До таких застрахованих осіб належать наймані працівники, у тому числі іноземці, які працюють на підставі дозволів Державної служби зайнятості.

Таким чином, щодо заробітної плати іноземців, які працюють на підставі дозволів Державної служби зайнятості, має нараховуватись та сплачуватись єдиний внесок.

Також звертаємо увагу, що з 15 жовтня 2022 року Закон України «Про зайнятість населення» (частина 2 статті 42-10) доповнено ще однією підставою для скасування дозволу - несплати роботодавцем, за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за особу, на застосування праці якої отримано дозвіл, протягом двох місяців з дати укладення трудового договору (контракту) з іноземцем чи особою без громадянства, крім випадків, передбачених законодавством.

Ознайомитися з інформацією, що стосується питань видачі дозволів, можна також на веб-сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у розділі «Роботодавцям» – «Працевлаштування іноземців та осіб без громадянства в Україні» – «Інформація до відома» https://cutt.ly/OM190ls .

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 або (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання, що стосуються сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми є в Telegram https://t.me/dcz_kir

 

#Електронний_кадровий_клуб#Праця_іноземців#ДСЗ#питання_відповіді

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь