Чи змінився комплект документів, що подається для отримання дозволу на застосування праці відрядженого іноземного працівника?

Дата: 28.11.2022 12:04
Кількість переглядів: 123

 

 

Так, змінився.

Ці зміни викликані набранням з 15 жовтня 2022 року чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Цим Законом, серед іншого, внесені зміни до статті 42-2 Закону України «Про зайнятість населення» (викладена в новій редакції). Частина 1 її визначає перелік документів, що подається для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці).

На відміну від попередньої редакції Закону України «Про зайнятість населення», для отримання дозволу щодо відрядженого іноземного працівника потрібно також подати копію документу, що підтверджує наявність трудових відносин іноземного працівника з іноземним роботодавцем, який його відрядив.

Як і раніше, подаються наступні документи:

- заява за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України, в якій роботодавець підтверджує, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця, відповідно до закону не пов’язана з належністю до громадянства України і не потребує надання допуску до державної таємниці;

- копії сторінок паспортного документа іноземця з особистими даними разом з перекладом українською мовою, засвідченим в установленому порядку;

- кольорова фотокартка іноземця розміром 3,5 x 4,5 см;

- копія зовнішньоекономічного договору (контракту), укладеного між українським та іноземним суб’єктами господарювання, яким передбачено застосування праці іноземців, направлених іноземним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (надання послуг).

Також звертаємо увагу, що:

- роботодавець подає документ про внесення плати за видачу дозволу одночасно із комплектом документів;

- документи, складені іноземною мовою, мають бути перекладені українською мовою. Справжність підпису перекладача має бути засвідчена нотаріально.

Як отримати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, а також інші корисні кейси є на вебсайті «Гід з державних послуг» за посиланням https://cutt.ly/QMAOVkm

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 або (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n  Ми є в Telegram https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь