Які зміни відбулися в законодавстві з питань проведення медичних оглядів працівників?

Дата: 26.10.2022 08:13
Кількість переглядів: 147

 

 

Нагадаємо, що законодавство про зайнятість населення передбачає, що роботодавці зобов’язані забезпечувати гідні умови праці, які відповідають вимогам законодавства в сфері оплати праці, охорони і гігієни праці. Вказані вимоги, в свою чергу, визначаються відповідними нормативно-правовими актами.Так, нормами Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» регламентуються питання проведення обов’язкових медичних оглядів працівників – попередніх (до прийняття на роботу) і періодичних.

З 01 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про систему громадського здоров’я» (далі – Закон, вводиться в дію через 12 місяців з дня набрання чинності). Законом, зокрема, регламентуються медико-санітарні вимоги до умов праці (стаття 34) та обов’язкові медичні огляди (стаття 45).Працівники кадрових служб роботодавців мають враховувати зазначені вимоги в своїй роботі. Наприклад, працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлені терміни обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюються від роботи і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Також Законом визнається таким, що втратив чинність Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», та вносяться зміни до низки нормативно-правових актів, у тому числі Кодексу законів про працю України.

Закон України «Про систему громадського здоров’я»http://surl.li/dhnuu

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь