Саджають пізні квіти, прибирають клумби та опале листя: як переселенці допомагають благоустрою Кіровоградщини

Дата: 27.09.2022 08:25
Кількість переглядів: 143

 

Сім’я Лавруків Сергія та Олександри з оголошенням воєнного стану переїхали з Коростенської міської територіальної громади до міста Благовіщенськ, що на Кіровоградщині. 

Одне з першочергових питань, яке взялися вирішувати переселенці після переїзду – пошук роботи. За допомогою у цьому вони звернулися до  Благовіщенської районної філії обласного центру  зайнятості.

Під час розмови кар'єрного радника з безробітними було з'ясовано, що Сергій працював дорожнім робітником, а Олександра - укладальником-пакувальником. Вони повідомили, що погоджуються на будь-які пропозиції роботи місцевих роботодавців,  навіть низькокваліфіковані.

Згодом Благовіщенське міське підприємство «Комунальник» заявило про потребу у додаткових працівниках, про що було повідомлено безробітних.

«Ми не боїмося роботи і готові працювати там, де ми зможемо. Громадські  роботи у  скрутний, у т.ч. і з матеріальної точки зору, для нас період, відіграють важливу роль, адже сьогодні це єдине джерело нашого сімейного бюджету. Ми готові працювати і будемо згоджуватися на всі пропозиції», - впевнено говорить безробітна.  

Під час спілкування фахівців районної філії з керівником Благовіщенського міського підприємства «Комунальник» Миколою Байдюком, він висловив слова вдячності сім'ї Лавруків та відмітив якість робіт, які виконують безробітні.

«З першого погляду було зрозуміло, що Сергій та Олександра мали чималу мотивацію до праці. Тому активно взялися до виконання робіт з благоустрою території нашого міста. Всі завдання, які перед ними ставляться, виконуються з відповідальністю», -  підкреслює Микола Олександрович.

Важливість цих робіт для органів місцевого самоврядування та комунальних служб звісно очевидна, адже їхнє головне завдання – своєчасно провести комплекс робіт з підготовки  територій до зимового періоду, зокрема привести до належного санітарного стану прилеглі території. 

Все це можуть зробити додаткові працівники, залучені безробітні. Вони   прибирають центральні  вулиці від опалого листя, клумби – від зів'ялих квітів, висаджують пізні осінні квіти, аби милувати око своєю красою ранньою весною.

«Нинішня ситуація на ринку праці вимагає від служби зайнятості  активних дій, спрямованих на забезпечення продуктивної зайнятості населення, у т.ч. сільського та внутрішньо переміщених осіб. Тож, одним із вагомих чинників, які знижують соціальну напругу на ринку праці та сприяють тимчасовій зайнятості незайнятого населення є проведення громадських й інших робіт тимчасового характеру. Тимчасова зайнятість безробітних – це теж робота та додатковий дохід, а ще непогана перспектива пошуку постійної роботи», - говорить директор районної філії Ігор Видойний.

Перебуваєте у пошуку роботи? Актуальні пропозиції роботи тут: https://is.gd/LQ66ql або у Telegram «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz.

Є питання? Зверніться за телефонами, що вказані тут: https://cutt.ly/HVsKC4F.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь