Державна підтримка бізнесу під час війни: що треба знати

Дата: 15.07.2022 14:12
Кількість переглядів: 143

 

 

 

Наразі запроваджується чимало урядових ініціатив, що  передбачають підтримку підприємництва, умов ведення підприємницької діяльності та створення сприятливого бізнес-середовища.

Які ж наразі розроблені механізми підтримки підприємництва, для створення власної справи та підтримки вже діючих підприємстві що вони передбачають?

Перша програма — це безповоротна допомога у вигляді мікрогрантів на створення власного бізнесу.

Друга ініціатива — це безповоротні гранти на обладнання для розвитку переробних підприємств: деревообробку, меблеве виробництво, виробництво одягу чи фурнітури, будівельних матеріалів, аграрну переробку тощо.

Третя ініціатива — програма в агросекторі, що передбачає часткову компенсацію вартості теплиць. Передбачається грант на типовий проект модульної теплиці розміром 2 гектари, і такими грантами планують охопити до трьох тисяч теплиць.

Четверта програма так само пов’язана з агросектором у вигляді грантів на висадку нових фруктових і ягідних садів за співфінансування держави й бізнесу. Перші очікування від проєкту — висадження нових садів на площах до 10 тисяч гектарів.

         Як їх реалізовувати йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва Знам’янської міської територіальної громади, де були запрошені керівники фермерських господарств, ФОПи, внутрішньо переміщені особи та ін.

Порядокнадання грантів на створення або розвиток власного бізнесу: садівництва, ягідництва та виноградарства; тепличного господарства було запропоновано перейти за посиланням https://znam.gov.ua/news/1657197795/.

Фахівці міськрайонної філії вкотре нагадали про урядову ініціативу, яка орієнтована на підтримку роботодавців, які працевлаштовують ВПО.

Що роботодавці мають знати:

- як отримати компенсацію витрат за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом згідно п. 2 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні тут https://cutt.ly/TLti0OQ.

Довідково. Є питання, що стосуються сфери зайнятості, не зволікайте та звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь