Чи пов’язані зміни у законодавстві щодо системи кваліфікацій з питаннями легалізації найманої праці?

Дата: 29.06.2022 16:56
Кількість переглядів: 121

 

 

17 червня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій». Ним внесено зміни у т.ч. до Кодексу законів про працю України.

Цими змінами, зокрема, визначено, що трудовим договором можуть встановлюватися умови щодо виконання робіт, які вимагають професійної та/або часткової професійної кваліфікації, а також умови щодо виконання робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації (стаття 21 «Трудовий договір»).

Перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації, буде затверджено Кабінетом Міністрів України.

Вимоги до компетентностей, обов’язків та кваліфікацій працівників визначаються професійними стандартами. За їх відсутності такі вимоги можуть визначатися кваліфікаційними характеристиками.

Довідково. Ознайомитися з текстом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» можна за посиланням https://cutt.ly/8KJnBz0.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь