Чи врегульовані питання надання допомоги по частковому безробіттю?

Дата: 28.06.2022 19:12
Кількість переглядів: 95

 

 

Так, питання врегульовані.Відсьогодні, 24 червня, набрала чинності постанова уряду від 21.06.2022 № 702, якою затверджено Порядок надання допомоги по частковому безробіттю. Раніше прийняті постанови, які регулювали питання надання двох різновидів допомоги по частковому безробіттю, втратили чинність.

Слід зазначити, що порядок, строки, розмір та інші питання надання допомоги по частковому безробіттю визначає Кабінет Міністрів України. Це передбачено частиною 6 статті 47 чинної редакції Закону України «Про зайнятість населення».

Крім того, зазначимо, що 7 травня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану». Ним передбачено:

  • зміни до Закону України «Про зайнятість населення» – статтю 47 «Допомога по частковому безробіттю» викладено в новій редакції;
  • виключення статті 471 «Допомога по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України».

Ознайомитися з текстом постанови № 702 можна на вебпорталі Кабінету Міністрів України за посиланням https://cutt.ly/0KWhb3n

 Найближчим часом на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбуці планується розміщення детальної інформації щодо застосування нового порядку.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegramhttps://t.me/DCZWorkNowBbot, за допомогою якого можна отримати додаткову інформацію з поширених питань.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь