Зміни нормативів якості води

Дата: 27.05.2022 14:11
Кількість переглядів: 348

 

 

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 18 лютого 2022 року       № 341, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 березня 2022 року за № 304/37640, внесло зміни до ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», згідно з якими з 01 квітня      2022 року для питної водопровідної води вже не допускаються відхилення від нормованих показників загальної жорсткості, сухого залишку, каламутності, вмісту сульфатів, хлоридів, заліза загального, амонію, марганцю, якщо це пов’язано з особливими природними умовами, що не дозволяє довести якість питної води до жорсткішого нормативу. Знам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в лютому      2022 року направляло сільським головам листи щодо організації комісійного обстеження стану централізованого та децентралізованого водопостачання та проведення наради стосовно зазначених змін в ДСанПіН 2.2.4-171-10. Дані заходи не були проведені з огляду на введення воєнного стану. На практиці, враховуючи невідповідність тих чи інших показників природної якості води на окремих водогонах вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, необхідно запровадити поліпшення якості води в процесі її виробництва, що передбачити у відповідних технологічних регламентах.

Знам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує, що в умовах воєнного стану якість та безпека питної води має особливе значення для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь