За яких обставин можуть відмовити у прийнятті на роботу?

Дата: 24.05.2022 16:40
Кількість переглядів: 150

 

 

Наголосимо на тому, що, відповідно до норм законодавства про зайнятість населення, держава гарантує громадянам у сфері зайнятості захист від необґрунтованої відмови у найманні на роботу.

Роботодавець може обґрунтовано відмовити особі у найманні на роботу, спираючись на результати медичних (у т. ч. психіатричних) оглядів під час прийому на роботу. Нагадаємо, що проведення таких оглядів є одним із елементів додержання норм законодавства про працю в частині питань охорони і гігієни праці.

Щодо результатів огляду, відповідно до статті 9 Закону України «Про психіатричну допомогу»,внаслідок психічного розладу особа може бути визнана тимчасово або постійно непридатною до виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для неї або оточуючих.

Детальніше ознайомитися з Переліком медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби) (постановаКабінету Міністрів України від 10.05.2022 № 577)можна на вебсторінці Кабінету Міністрів України за посиланням: https://cutt.ly/nHVKskh.

Зауважимо, що постанова набирає чинності з 01.06.2022 (опублікована 18.05.2022).

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь