У якому розмірі встановлюється квота для працевлаштування окремих категорій громадян?

Дата: 18.01.2022 08:27
Кількість переглядів: 201

 

 

Для працевлаштування категорій громадян, визначених у статті 14 Закону України “Про зайнятість населення” (крім осіб з інвалідністю, норматив працевлаштування на роботу яких встановлюється згідно із Законом України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", та непрацюючих працездатних осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям), підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Роботодавці самостійно розраховують квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах і належать до таких, що неконкурентоспроможні на ринку праці, та забезпечують їх працевлаштування самостійно. Роботодавці можуть звернутися за сприянням для працевлаштування даної категорії громадян до центрів зайнятості.

Для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років, підприємствам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників.

З інформацією з окремих питань дотримання квоти є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості у розділі “Роботодавцям” – “Послуги” – “Поширені запитання”.

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/poshyreni-zapytannya

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь