На Кіровоградщині стартує експериментальний проєкт: що зміниться в обслуговуванні клієнтів

Дата: 15.12.2021 09:26
Кількість переглядів: 281

 

 

Учора, 09 грудня, в обласному центрі зайнятості відбувся навчальний семінар для заступників директорів, заступників директорів – начальників відділів надання соціальних послуг (технологи-організатори) міськрайонних центрів зайнятості, міськрайонних та районних філій обласного центру зайнятості.

У центрі уваги – впровадження в роботу обласної служби зайнятості нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг. 

Відкрила захід директорка обласного центру зайнятості Лілія Колесник,яка зауважила, що експериментальний проєкт передбачаєосучаснення послуг державної служби зайнятості та зміни в технологічних процесах обслуговування клієнтів служби зайнятості – роботодавціві населення, спрямовані на прискорення працевлаштування осіб, які шукають роботу, а також забезпечення ефективної та дієвої співпраці з роботодавцями, що допоможе змінити ситуацію на ринку праці. 

Презентувала нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості Наталія Невідома, заступник директора – начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості. Так, фахівці, надаючи послуги, будуть зосереджені виключно на вивченні ситуації кожного клієнта, пошуку підходящих пропозицій роботи безробітним і персоналу роботодавцям. Для цього передбачається запровадження адміністраторів центрів зайнятості, кар’єрних радників, спеціалізованих кар’єрних радників та консультантів роботодавця. Це фахівці, які зустрічають клієнтів, з’ясовують їхні професійні та кадрові потреби, знаходять ті форми допомоги, які підходять саме цьому клієнтові.

Під час навчання технологи-організатори розглянули та обговорили технологічні процеси обслуговування клієнтів адміністратором центру зайнятості, кар’єрним радником, спеціалізованим кар’єрним радником та консультантом роботодавця, їх взаємодію, місце і роль кожного з них, а також інші питання, що регламентують реалізацію експериментального проєкту.

Окремо була обговорена одна із послуг служби зайнятості роботодавцям – видача дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Про зміни у законодавстві, організацію роботи та основні принципи, які впливають на прийняття рішень щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, продовження дії таких дозволів та внесення змін до дозволу поінформував присутніх заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

На завершення навчання його учасники спробували визначити ключові завданнядля ефективної реалізації експериментального проєкту центрами зайнятості області у роботі з клієнтами, адже державна служба зайнятості обрала шлях перетворення в сучасну сервісну установу з надання широкого комплексу ефективних послуг тим, хто шукає роботу, та тим, хто її пропонує.

Довідково. Постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 року №1121 затверджено порядок реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості.

Метою запровадження нової моделі є поглиблення співпраці Державної служби зайнятості з роботодавцями та іншими учасниками ринку праці, прискорене працевлаштування, сприяння поверненню до легальної зайнятості та інтеграція до ринку праці зареєстрованих безробітних та осіб, які шукають роботу, встановлення контакту з економічно неактивним населенням та його активізація, підвищення культури обслуговування клієнтів та довіри суспільства до Державної служби зайнятості.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь