Програма відновлення правосуддя

Дата: 23.10.2021 15:24
Кількість переглядів: 259

Програма з відновного правосуддя була запущена у січні 2019 року на базі системи безоплатної правової допомоги у шести пілотних областях, а у квітні 2020 року поширена на всю територію України. Її метою є раннє виведення неповнолітніх, які вперше вчинили кримінальний проступок або нетяжкий злочин, із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним кримінальним правопорушенням.

Станом на 1 жовтня цього року 158 неповнолітніх звільнені від кримінальної відповідальності або кримінальні провадження стосовно них закрито. Щодо 50 неповнолітніх кримінальні провадження перебувають на розгляді судів.

Про результати реалізації Програми йшлося під час конференції щодо результатів реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». У заході взяли участь представники дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Офіс Генерального прокурора, Міністерство юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, обласних та окружних прокуратур, регіональних центрів з надання БВПД, адвокати-посередники, судді, психологи та представники громадських організацій, пробації, ювенальної превенції, науковці та інші спеціалісти.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3awD1as

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь