Престур «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин» для представників ЗМІ з різних регіонів України.

Дата: 20.10.2021 15:38
Кількість переглядів: 257

У Кропивницькому стартував престур «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин» для представників ЗМІ з різних регіонів України.

Упродовж двох днів учасники:

вивчатимуть досвід Кіровоградщини в сфері захисту прав землевласників та землекористувачів,

спілкуватимуться з представниками територіальних громад, фермерами, клієнтами та адвокатами, які співпрацюють з центрами безоплатної вторинної правової допомоги.

У Громадському офісі Сергій Ющишин, заступник директора Координаційного центру презентував результати діяльності системи надання безоплатної правової допомоги та соціологічного опитування «Готовність землевласників та землекористувачів до впровадження земельної реформи».

Опитування проводилось на всій території України серед 1000 респондентів, клієнтів системи безоплатної правової допомоги, за сприянням проєкту «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що впроваджується Світовим банком та фінансується Євросоюзом.

Директори центрів з надання БВПД Кіровоградщини розповіли про роботу центрів, детальніше зупинилися на питаннях захисту прав громадян у сфері земельних правовідносин.

Кіровоградська область є аграрно-промисловим регіоном. 82,7% території області знаходиться під сільськогосподарськими угіддями (2032,3 тис. га), що на 13 % більше від середнього показника по Україні. Населення області складає 933 209 чоловік і більше половини з них є власниками земельних ділянок.

Після проведення адміністративно-територіальної реформи в Кіровоградській області 415 рад утворили 49 сільських, селищних, міських територіальних громад.

За період роботи з 1 липня 2015 року по 31 серпня 2021 року до місцевих центрів звернулися 7040 осіб з питань у сфері земельних правовідносин, з них у 2021 році – 1336.

Найпоширенішими правовими питаннями із земельних правовідносин є:

порядок виділення земельної ділянки для ведення ОСГ;

внесення змін до договору оренди земельної ділянки;

усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою;

присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру;

оформлення права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Кількість проведених правопросвітницьких заходів та діючих консультаційних пунктів щороку зростає. За 2020 – 2021 роки юристи провели 422 правопросвітницьких заходів, пов’язаних із земельною реформою.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь