Які особливості застосування працііноземних ІТ-професіоналів?

Дата: 11.10.2021 10:43
Кількість переглядів: 245

Законодавство про зайнятість населення визначає окремі відмінності в отриманні дозволів на застосування праці особливих категорій іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці).

До таких особливих категорій віднесено й іноземних ІТ-професіоналів. Такими професіоналами є іноземці, які займають посади, пов’язані з розробленням та впровадженням результатів комп’ютерного програмування (операційної системи, комп’ютерних програм та їх компонентів, вебсайтів, онлайн-сервісів) та криптографічних засобів захисту інформації в юридичних особах, що провадять діяльність із комп’ютерного програмування як основний вид економічної діяльності за Національним класифікатором видів економічної діяльності.

До особливостей застосування їх праці належить те, що на цих іноземців не поширюються вимоги законодавства щодо обов’язкової виплати заробітної плати у розмірі не менше як 10 мінімальних заробітних плат. Ще однією особливістю є те, що дозвіл видається на строк дії трудового договору (але не більше як на 3 роки).

Також при отриманні документів для оформлення дозволу регіональний центр зайнятості самостійно отримує відомості про наявність у роботодавця зареєстрованого виду діяльності – комп’ютерне програмування.

Звертаємо увагу, що дозвіл для цієї категорії іноземців видається тільки роботодавцям, які є юридичними особами.Роботодавцям, що є фізичними особами-підприємцям, видача дозволу не передбачена.

З окремими роз’ясненнями щодо видачі дозволів для ІТ-професіоналів є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/do-uvagy-robotodavciv-0

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь