Корисна інформація

Дата: 26.07.2021 16:56
Кількість переглядів: 304

Як відібрати майже 100 тисяч грн? Скористатися недосконалістю законів. У цьому на власному досвіді переконався військовий пенсіонер із Луганська, учасник бойових дій.

У 2013 році він взяв кредит на 30 тисяч гривень у банку («Дочірний банк Сбербанк Росії» Луганське відділення). Після кількох внесків за кредитом у Луганську почались бойові дії, під час яких банк припинив існування в Україні. Чоловік не відмовлявся від сплат, але не знав, куди платити. Він планував із часом переїхати на підконтрольну територію, де з’ясувати правонаступника банку.

Але справа з переїздом затягнулась, і ситуацією скористалось ТОВ «Росвен Інвест Україна». Воно, як правонаступник банку, нарахувало пенсіонерові борг за кредитом і несплаченими відсотками у сумі понад 97 тисяч гривень. Про таку суму боржник дізнався з повідомлення, що одержав на свою фактичну адресу на початку 2020 року. Але з повідомленням не надійшло документів, що підтверджували б правонаступність кредитора.

У червні він одержав ще одне повідомлення про борг, у якому була зазначена вже інша сума – 93 тисячі, що поставило законність вимог кредитора під ще більший сумнів.

Однак восени пенсіонер отримав зменшену пенсію – виявилося, що з неї почали вираховувати борг.

Чому так сталося? ТОВ «Росвен Інвест Україна» звернулось до приватного київського нотаріуса для вчинення виконавчого напису. Але повідомлення про виконавчий напис приватний виконавець надіслав боржнику на адресу в Києві, де той ніколи не проживав. Тож і перешкодити не міг.

У пошуках справедливості чоловік звернувся до Міловський місцевий центр з надання БВПД. Інтереси клієнта у цій складній справі представляла юристка Оксана Чумак.

Результат: виконавчий напис визнано таким, що не підлягає виконанню. А кредитору і приватному виконавцю призначено штрафи.

Посилання на справу в ЄДРСР та на інші успішні справи системи БПД – у першому коментарі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь