УВАГА! БОРОТЬБА З КАРАНТИННИМИ ОРГАНІЗМАМИ!

Дата: 31.05.2021 15:39
Кількість переглядів: 1232

У Кіровоградській області на постійній основі проводиться знищення амброзії полинолистої та повитиці польової, вогнищ американського білого метелика. Просимо землекористувачів та землевласників долучитися та здійснити необхідні заходи на земельних ділянках та прилеглих до них територіях.

Американський білий метелик – карантинний шкідник, який пошкоджує понад 300 видів плодових, декоративних, лісових та інших культур. Особливо сильно уражує шовковицю, клен, горіх, яблуню, грушу, сливу, вишню, черешню, тополю та ін. В умовах нашої країни перше покоління шкідника майже завжди розвивається на шовковицях і кленах, а друге - на горіхах, яблунях та інших рослинах.

Амброзія полинолиста — небезпечний карантинний бур’ян, поширений в Кіровоградській області, який завдає великої шкоди не лише сільському господарству, а й здоров’ю людини. 

Повитиця польова — однорічна рослина-паразит, яка, не маючи ні коренів, ні справжніх листків, кріпиться до рослини-господаря за допомогою спеціальних органів і живиться за її рахунок. Цей злісний бур'ян засмічує посіви багаторічних і однорічних трав, узбіччя доріг, невдоби, береги річок, городи, залізничні колії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь