ХРАМОВЕ СВЯТО ПРЕПОДОБНОГО МАКСИМА СПОВІДНИКА

Дата: 04.02.2020 10:57
Кількість переглядів: 564

Третього лютого православна церква відзначає пам’ять преподобного Максима Сповідника. Саме цього дня у селі Суботцях Знам’янського району щорічно відзначається престольне свято, адже храм Української православної церкви Олександрійскої єпархії побудований у стилі українського бароко і освячений у 2002 році на честь преподобного.

Зранку відбулося урочисте богослужіння, яке провели Боголєп (Гончаренко), архієпископ Олександрійський та Світловодський, настоятель храму священник Євгеній Жабковський та священнослужителі з храмів, які розташовані в сусідніх селах.

Фото без опису

Євгеній Жабковський привітав прихожан і гостей з нагоди престольного свята та подякував священникам за спільну молитву. Присутнім побажав у непростий час, насичений лихослів’ям, обманом, жорстокістю, знаходити в собі сили вірити в добро і ділитися ним з іншими, уміти розмірковувати, володіти даром мудрості і знаходити праведний шлях. Молоді побажав мати стремління пізнавати щось нове, наповнюватися духовно, досягати поставлених цілей, навчитися терпінню і витримці, уміти протистояти спокусам, адже життєвий шлях сповнений випробуваннями.

Архієпископ Боголєп розповів про Преподобного Максима Сповідника, який народився у Константинополі близько 580 року й виріс у благочестивій християнській родині. Отримав різнобічну освіту: вивчив філософію, граматику, риторику, був обізнаний щодо творчості давніх авторів і досконало володів богослівською діалектикою. Він залишив велику богослівську спадщину: тлумачення важких місць Священого Писання, пояснення молитов, коментарі до творів інших отців церкви, пояснення богослужіння, диспути, трактати і листи. Основні ідеї його вчення пов’язані з таємницею боговтілення. Він був стійким у своїй вірі і не зрадив її.

У день престольного свята охочі мали можливість сповідатися та причаститися. А після богослужіння в трапезній за спільним обідом обговорили питання, що стосувалися релігійної тематики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь