УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 12.07.2021 16:51
Кількість переглядів: 403

Шановні мешканці громади!

 

Повідомляємо вас про можливість отримання безоплатної правової допомоги, яка надаватиметься в Центрі надання адміністративних послуг (відділі) Суботцівської сільської ради головними спеціалістами відділу Знам’янського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, починаючи з серпня 2021 року.

Під час виконання функцій з надання безоплатної правової допомоги Місцевий центр взаємодіє із судами, органами прокуратури та іншими правоохоронними органами, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, органами адвокатського         самоврядування.

Графік прийому громадян з питань надання безоплатної правової допомоги:

1) 2-га і 4-та середа кожного місяця з 09:00 до 11:00.

Головний спеціаліст – Волохова Альона Олегівна – 050 81 20 833

Основними завданнями Місцевого центру є:

1. Підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення (правопросвітництво) шляхом:

1) розповсюдження інформації у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, надання безоплатної правової допомоги;

2) проведенню тематичних семінарів, лекції, зокрема у навчальних закладах, закладах позашкільної освіти, в закладах післядипломної освіти, навчально-виховних закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; для визначених категорій громадян, зокрема пенсіонерів, осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції, молоді, громадських активістів, вчителів та педагогічних працівників, медичних працівників, інших вразливих суспільних груп з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення, запобігання злочинності.

2. Надання безоплатної первинної правової допомоги та забезпечення доступу осіб до безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до ст. З Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну правову допомогу – гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Перелік суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу визначено ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Місцевий центр відповідно до покладених на нього завдань:

1) здійснює особистий прийом та облік осіб, які звертаються до місцевого центру для отримання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснює положення законодавства у сфері безоплатної правової допомоги та порядок отримання

такої допомоги;

2) розглядає звернення осіб про надання безоплатної первинної правової допомоги протягом десяти днів з дня надходження зазначеного звернення;

3)  надає правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань;

4) забезпечує складення заяв, скарг та інших документів правового характеру;

5) забезпечує відвідування осіб, зокрема одиноких, похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями, за місцем їх перебування, а також осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб з метою надання зазначеним особам адресної безоплатної правової допомоги;

6) здійснює представництво інтересів осіб, визначених пунктами 1-23, 8-14 частини першої та частиною другою етапі 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в судах (у адміністративних, цивільних, господарських справах та кримінальних провадження - потерпілі, свідки, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами на підставі довіреності, виданої особою, яка звернулася за наданням безоплатної вторинної правової допомога, а також надання інших видів правових послуг безоплатної вторинної правової допомоги таким особам.

3. Забезпечення на постійній основі роботи консультаційних пунктів
доступу до безоплатної правової допомоги

Відповідно до Порядку організації роботи консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, затвердженого наказомКоорд инаційного центру з надання правової допомоги від 28 травня 2021 року № 127 (далі - Порядок) та з метою розширення доступності добезоплатної пра вової допомоги для вразливих категорій осіб, - Місцевий центр забезпечує роботу консультаційних пунктів.

Консультаційний пункт — це точка доступу до безоплатної правової допомоги, робота якої забезпечується в приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ (організацій, закладі в),громадських та волонтерських організацій тощо, які розташовані на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного місцевого центру.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь