Які зміни відбулися у законодавстві про працю щодо припинення трудового договору?

Дата: 28.07.2022 15:11
Кількість переглядів: 164

 

 

19 липня 2022 року набрав чинності Закон України від 01.07.2022 № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Ним внесено зміни до Кодексу законів про працю України та 5 законів України.

У частині змін до вказаного Кодексу зазначаємо, що частину 1 статті 36 доповнено пунктом наступного змісту:

8-1) смерть роботодавця - фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою.

Що потрібно буде зробити для припинення трудового договору із цих підстав? Подати заяву про припинення трудового договору з викладенням відповідної інформації в електронній або паперовій формі до будь-якого районного, міськрайонного, міського центру зайнятості, філії регіонального центру зайнятості. До заяви докладаються копії документів, що підтверджують такі обставини (за наявності).

Слід зазначити, датою припинення трудового договору вважається день подання відповідної заяви. Центр зайнятості (філія) за місцем звернення працівника у день припинення трудового договору повідомляє про це Пенсійний фонд України та державну податкову службу. Порядок припинення трудового договору має бути встановлений Кабінетом Міністрів України.

Примітка. Після затвердження зазначеного порядку, інформація про це буде розміщена на нашій сторінці. А вже зараз можна ознайомитися з повним текстом Закону України від 01.07.2022 № 2352-IX на парламентській вебсторінці https://cutt.ly/KLV7Acd .

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot .

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь