Про затребуваність роботодавцями професійно-функціональних навичок у працівників

Дата: 07.02.2022 16:49
Кількість переглядів: 210

 

 

Під час опитування роботодавців, яке було проведене влітку минулого року в ході реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, вивчалось питання затребуваних роботодавцями навичок у працівників.

З числа опитаних роботодавців 34% повідомили, що для них є затребуваними професійно-функціональні навички працівників (за загальними  результатами проєкту (10 областей) повідомили про затребуваність таких навичок 40% роботодавців). Для53% ці навички не є затребуваними (або, скоріше, не затребувані), а для 13% – частково затребуваними.

З числа цих навичок 88% роботодавців вказують на важливість уміння оформлювати та вести документи. 30% роботодавців вважають важливим для працівників уміти обробляти аналітичні дані та здійснювати збір інформації, 21% вважають важливим вміти укладати договори, теж 21%  акцентують увагу на вмінні організовувати процедури  продажу/закупівлі, 16% – підкреслюють важливість уміти вести переговори.

Примітки.

1. Обласним центром зайнятості для спрощення пошуку матеріалів проєкту на сторінці щодо кожного матеріалу розміщується хештег “EU4Skills” та нещодавно започатковано назву рубрики “Результати EU4Skills” – далі в матеріалах пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів буде зазначатися як “проєкт EU4Skills”.

2. Пройти тест “Аналітичні здібності” можливо на “Платформі профорієнтації та розвитку кар’єри” на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Детальніше за посиланням: http://profi.dcz.gov.ua/analysis-test-info/13294a37-7b12-4f7b-aa26-71842931cb36/

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь